Noutăți

Anul viitor, SpaceX va trimite două persoane într-o călătorie în jurul Lunii. Identitatea celor doi norocoși n-a fost dezvăluită!

  •  
  •  
  •  

De când omul a pășit pentru prima dată pe Lună în 1969, mulți pământeni privesc cerul nopții, visând la o ieșire în spațiul extraterestru sau la o aventură selenară. Mulți visează, puțini și-ar permite! Dintre cei care și-ar permite, puțini îndrăznesc. Celebra companie SpaceX, condusă de la fel de vestitul Elon Musk, a anunțat zilele trecute că la anul, în 2018, doi turiști spațiali ar putea ajunge pe orbita Selenei. Chiar dacă pare o farsă, azi este 1 martie, nu 1 aprilie. Acei doi norocoși vor avea de achitat, probabil, câte un camion de bani, pentru a fi primii „civili” care vor ajunge, după ani și ani, în preajma satelitului natural al Terrei.

d

Acum, toată lumea se întreabă cine dispune de atâtea lichidități în conturi, încât să fie capabil plătească o asemenea excursie, pe care nici măcar cei de la NASA n-au mai întreprins-o de mult. Elon Musk a precizat că nu este niciuna dintre celebritățile de la Hollywood, că sunt doi necunoscuți pentru publicul larg. „Aceste persoane vor călători în spațiu purtând cu ele speranțele și visurile întregii umanități, dirijate fiind de către spiritul universal uman al explorării”, a spus Elon Musk.

c

Conform SpaceX, noua misiune constituie o oportunitate de a ne întoarce, după 45 de ani, la expedițiile spațiale efectuate cu echipaje umane, care, călătorind prin sistemul solar, vor ajunge acolo unde nimeni n-a mai ajuns încă. Această  misiune, în care cei doi turiști spațiali vor fi trimiși în proximitatea Lunii, servește ca un pas necesar și premergător trimiterii primului echipaj uman pe planeta Marte.

b

Musk a declarat că incursiunea circumlunară va dura aproximativ o săptămână și naveta spațială se va apropia de suprafața Lunii, fără a aseleniza, însă. Zborul ar fi de aproximativ 300.000 – 400.000 km în spațiu.

V-ați dori să fiți în locul unuia dintre cei doi viitori astronauți „amatori”? Sau v-ați dori doar să aveți doar averea cuiva care își permite o asemenea călătorie?

e

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: inhabitat.com, www.theguardian.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Anul viitor, SpaceX va trimite două persoane într-o călătorie în jurul Lunii. Identitatea celor doi norocoși n-a fost dezvăluită!

  1. Cred ca o sa apara iar (s-a intamplat de curand) un OZN si o sa le arunce naveta in aer si nu o sa reuseasca defapt niciodata. OZN-ul ar putea fi de provenienta N A S A 🙂 si nu vor fi lasati pentru ca nu se poate defapt! Poate sa faca iar un frumos film ca in anii 60, dar de trecut de nenea Van Allen nu prea inteleg cum trec! O sa traim si o sa vedem… Odiseea Spatiala 3000 ad. 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii