Noutăți

Anul acesta Crăciunul va fi și mai special: în afară de efectul de lună plină, un asteroid va trece pe lângă Pământ

Anul acesta Crăciunul pare a fi și mai special: pe lângă faptul că vom avea pentru prima dată în 38 ani fenomenul de lună plină, se pare că și un asteroid cu o lungime de 2 km va trece pe lângă planeta noastră, fiind de asemenea vizibil, însă doar cu ajutorul telescoapelor.  Asteroidul 2003 SD220, va trece la o distanță de circa 11 milioane de km  de Pământ,  de 28 de ori distanța până la lună.

nasa

În prezent acesta se deplasează cu o viteză de 17.5 mile / secundă și  potrivit celor de la NASA. Roca spațială va reveni pentru a trece din nou pe lângă Pământ în 2018 , dar  nu va reprezenta nici atunci o amenințare pentru planeta noastră. Totuși potrivit mai multor oameni de știință, contraziși de experți ai NASA, Asteroidul 2003 SD220 va declanșa acum sau în viitor  cutremure sau erupții vulcanice cauzate de forța de atracție gravitațională a Pământului.

Astronomii au neglijat mult timp studiul asteroizilor, deși sunt cunoscuți de multă vreme, nimeni nu le-a dat importanță până când nu s-a descoperit că aceștia pot fi un pericol real pentru Pământ. Primul astfel de corp ceresc înregistrat a fost descoperit din pură întâmplare în ajunul anului 1801, în  constelația Taurului, de către Giuseppe Piazzi, director  al Observatorului astronomic din Palermo, în Sicilia.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Anul acesta Crăciunul va fi și mai special: în afară de efectul de lună plină, un asteroid va trece pe lângă Pământ

  1. “Asteroidul 2003 SD220 va declanșa acum sau în viitor cutremure sau erupții vulcanice cauzate de forța de atracție gravitațională a Pământului.”:

    Eu cred ca mai degraba Luna plina va declansa un mare cutremur In perioada sarbatorilor Craciunului!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii