Noutăți

Ancheta în cazul unei dispariții misterioase de acum trei decenii a dus la o descoperire sinistră sub Vatican…

Mii de oase au fost descoperite în catacombele din Vatican, cu ocazia unor săpături făcute în cadrul anchetei privind dispariția unei adolescente de 15 ani, în 1983, relatează CNN.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, care a locuit împreună cu familia în orașul sfânt, a dispărut în vara anului 1983, când se întorcea acasă de la un curs de muzică pe care l-a avut în centrul Romei.

Misterul din jurul dispariței adolescentei i-a intrigat pe italieni trei decenii la rând, fiind lansate teorii ale conspirației care implicau mafia italiană sau rețele teroriste internaționale.

Cazul a revenit în atenția publică în vara lui 2018, când familia Orlandi a primit un pont anonim potrivit căruia rămășițele Emanuelei s-ar afla în mormintele prințesei Sophie von Hohenlohe și ale prințesei Charlotte Federica din Mecklenburg din cimitirul teutonic.

De asemenea, familia Orlandi a primit și o imagine în care apărea o sculptură și o instrucțiune în care scria: „caută în direcția indicată de degetul îngerului“.

Acest lucru i-a dus pe membrii familiei la cimitirul teutonic, care se află în imediata vecinătate a bisericii Sfântului Petru și destinat în principal înmormântării catolicilor vorbitori de limbă germană.

După ce Vaticanul a aprobat deschiderea mormintelor, în data de 11 iulie, anchetatorii au fost uluiți să descopere că acestea erau goale. Atunci, Vaticanul a precizat că rămășițele celor două prințese ar fi putut fi înlăturate în timpul lucrărilor ample de renovare dintre anii 1960 și 1970.

Citește mai mult:DIGI 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii