Noutăți

Anbot – Primul robot polițist creat de om

Filmele din seria Robocop erau în urmă cu mai mulți ani considerate a fi de domeniul science fiction. Ei bine astăzi lucrurile stau puțin diferit dacă este să ne uităm la noua invenție a chinezilor. Aceștia au lansat primul robot polițist din lume. Anbot-ul este însărcinat să controleze oamenii și să combată amenințările teroriste. Are o înălțime de 1,5 metri, cântărește mai mult de 150 de kg și poată patrula cu viteze de până la 18 km/h, notează publicația chineză People, citată de britanicii de la The Telegraph.

Robotul a fost proiectat și construit de cei de la Universitatea Națională de Apărare, și este echipat cu numeroși senzori de detectare a intrușilor sau a substanțelor chimice. Pentru a putea interveni în menținerea ordinii, acesta este prevăzut cu un baston de poliție și un pistol electric. Civilii aflați în pericol pot apăsa butonul de SOS instalat pe robot, buton conectat în permanență la o secție de poliție.

China a investit în ultimii ani sume mari de bani în robotica militară, însă nu toate proiecte dezvoltate în acest scop au fost și un succes. Dacă robotul Anbot își va dovedi eficiența, rămâne de văzut, cert este că tehnica militară dezvoltată cu ajutorul inteligenței artificiale va continua să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult în jurul nostru.

sursa: telegraph.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii