Noutăți

Analistul Ilie Șerbănescu despre repatrierea aurului: Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizării aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut

ActiveNews.ro: Proiectul de lege privind repatrierea aurului României a împărțit din nou societea și clasa politică în două.  Justificat de unul dintre inițiatori, senatorul Șerban Nicolae, prin faptul că rezerva depozitată la Londra nu mai produce niciun venit, dimpotrivă, România trebuind să plătească bani pentru aceasta, proiectul a fost intens criticat de liberali și de unii economiști, care spun cp este „efectul propagandei ruse în România”. Analistul economic Ilie Șerbănescu a explicat pentru dcnews.ro de ce ar trebui ca rezervele de aur să fie aduse în țară.

„Nu vi se pare normal să îți păstrezi tezaurul la tine în țară, mai ales într-un moment în care lupta este mare pe plan internațional?! Marea Britanie iese din UE ca să nu mai stea sub talpa germană. Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizării aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut.

Să ni-l fure în cazul ăsta, dacă ne opunem la legea respectivă. În ceea ce privește motivul pentru care l-am ținut acolo, întrebați-l pe Isărescu. Altfel cum ar fi fost un guvernator etern? Acesta este tributul pentru a beneficia de așa-zisa putere. Dar tu tot nu ai putere. Ești un vătaf”, a explicat Ilie Șerbănescu.

Un proiect de lege depus miercuri la Senat de Liviu Dragnea si Șerban Nicolae prevede modificarea Legii de funcționare a BNR.  Inițiatorii vor ca 95% din aurul României să fie repatriat.

Potrivit proiectului de lege, BNR mai poate lăsa în băncile din afara țării doar 5% din rezerva totală a României. Aceste procent e condiționat de obținerea de venituri. Dacă nu obținem dobândă din aurul depozitat în bănci din afara țării, atunci cantitatea de aur depozitat în afara țării va fi zero. (Sursa: ActiveNews.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Analistul Ilie Șerbănescu despre repatrierea aurului: Este cel mai bine să păstrezi aurul în țara ta. În contextul externalizării aurului, s-a constatat, în istoria noastră, că l-am pierdut

  1. un cetatean // 2 martie 2019 at 16:07 // Răspunde

    Nu cred ca ” PROIECTUL ” va fi pus in practica vre o data . Nu am fost lasati sa recuperam nici tezaurul de la rusi . Singurul care a reusit ceva … a fost Ceausescu , care a reusit sa aduca acasa ( in Romania )o parte din tezaurul istoric (nostalgie !!). “vataful nemuritor ” nu va accepta asa ceva . Am vazut pe net un film documentar subtitrat in romana : 97% posedat de banci . Merita vazut . D-le Serbanescu Toata stima pentru articol .

  2. Mai toate tarile Lumii presimt pericolul ce va urma asupra intregii Lumi si isi repatriaza aurul, in schimb nenea mason Isarescu tine in continuare valuta Romaniei in banci straine externe, iar aurul tarii, la Londra, chipurile, ca de-acolo se fac mai usor tranzactii “in folosul” Romaniei.
    In realitate, nea’ Mugurel nu face altceva, decat sa execute scurt si la obiect, ordinul primit de la stapanii sai din Oculta: „banii si aurul romanilor ii retragi de pe teritoriul tarii si ii pui la dispozitia noastra, ca o garantie, in caz ca vreodata, puterea ar fi preluata de forte nationale, ce ar dori sa iasa de pe orbita impusa, Washington-Bruxelles-Tel Aviv; in cazul ca s-ar putea intampla un astfel de eveniment, banii si aurul mamaligarilor vor ramane definitiv in posesia noastra”.
    Evident ca, doar intr-o Colonie de ultima speta(asa cum este si cazul Romaniei) se poate intampla asa ceva.
    Am mai patit-o odata in Istorie, atunci cand am depozitat tezaurul tarii la Moscova si apoi ne-am trezit cu mainile goale, deposedati de catre bolsevicii rusi, asa ca o s-o patim si astazi, cand ne vor confisca aurul alti bolsevici, care au sediul la Londra!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii