Noutăți

Alimente care ne ajută să arătăm și să ne simțim mai tineri. Cum ne pot fi de folos citricele, avocado sau ciocolata neagră?

Alimentația de zi cu zi joacă un rol esențial în menținerea unui apect tânăr și a unei vitalități sporite, în ciuda anilor care trec. Vom inventaria, mai jos, opt alimente anti-îmbătrânire!

Avocado este un superaliment care conține cantități însemnate de grăsimi sănătoase. Consumul unui fruct de avocado pe zi va reduce nivelul colesterolului și va susține procesul de regenerare a pielii. Avocado ne oferă potasiu și antioxidanți, ce pot ajuta la menținerea sănătății cutanate.

Ciocolata neagră conține antioxidanți ce ajută pielea să se protejeze de razele UV și combat radicalii liberi. Prin substanțele conținute, ea ajută la menținerea unei bune hidratări a pielii.

f

Citricele conțin vitamina C și vor ajuta la diminuarea nivelului colesterolului și la eliminarea acidului uric din sânge. Prin consumul lor regulat, vom preveni problemele circulatorii și afecțiunile cardiace. Sucul de lămâie diluat cu apă are apreciabile calități detoxifiante și remineralizante!

b

Fructele de pădure. Fragii, zmeura, murele, afinele conțin antioxidanți ce previn sau întârzie anumite tipuri de leziuni la nivel celular, asociate procesului de îmbătrânire. Antioxidanții au, de asemenea, puterea de a reduce inflamațiile și durerile articulare. Afinele, în special, pot îmbunătăți abilitățile cognitive și sunt de folos în prevenirea afecțiunilor ce atrag declinul cognitiv, cum ar fi boala Alzheimer.

a

Morcovii. Beta-carotenul din morcovi se transformă, în organism, în vitamina A, ce susține sănătatea oculară. De asemenea, protejează pielea de foto-îmbătrânire (îmbătrânirea și ridarea determinate de către expunerea prelungită la soare, la radiația UV).

Roșiile conțin provitamina A, vitamina C și acid folic. Licopenul este un antioxidant ce conferă tomatelor coapte culoarea roșie. Acest antioxidant e mai puternic decât resveratrolul existent în vinul roșu. Licopenul protejează pielea de radiațiile UV, contribuind, totodată, la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, degenerative și infecțioase.

e

Turmericul are proprietăți anti-cancer și anti-inflamatorii. Tot el contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire, susține producerea de energie și ne ajută, prin substanțele conținute, să facem față perioadelor de stres!

c

Usturoiul conține substanțe antifungice, antivirale și antibacteriene. Consumat frecvent, el echilibrează nivelul colesterolului, îmbunătățește circulația sângelui și reduce riscul apariției unor tipuri de cancer. Reprezintă un superaliment cu excepționale efecte antiîmbătrânire!

d

Text: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.davidwolfe.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii