Noutăți

Alertă în lumea medicală – alimentul care îți pune viața în pericol!

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a identificat o asociere între consumul de chili şi creşterea riscului de demenţă.

Conform unui studiu condus de Zumin Shi, profesor asociat la Facultatea de Ştiinţe Medicale, Universitatea din Qatar, au fost monitorizaţi 4.582 de adulţi din China, de 55 de ani şi peste această vârstă, în perioada 1991 şi 2006.

În urma cercetării a fost identificat un declin cognitiv mai rapid în cazul persoanelor care consumau mai mult de 50 de grame de chili pe zi.

„În studiile noastre anterioare s-a descoperit că chili este benefic pentru greutatea corporală şi presiunea arterială. Însă, în această cercetare, am identificat efecte adverse asupra cogniţiei în rândul adulţilor vârstnici”, a explicat Shi, citat într-un comunicat de presă.

„Chili este unul dintre cele mai utilizate condimente din lume, în Asia mai mult decât în ţările europene.

În unele regiuni din China, precum Sichuan şi Hunan, în medie, aproape unul din trei adulţi consumă în fiecare zi alimente picante’”, a declarat unul dintre autorii studiului, Ming Li, de la Universitatea din Australia de Sud.

Capsaicina este ingredientul activ din chili şi ar avea un rol în stimularea metabolismului, arderea grăsimii şi inhibarea tulburărilor vasculare.

Citește mai mult: Evenimentul Zilei


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii