Noutăți

Adrian Sârbu planificase un ATAC TERORIST asupra manifestanților, în anul 1990. Dezvăluiri din DOSARUL MINERIADEI…

  •  
  •  
  •  

Evz.ro: În rechizitoriul Dosarului Mineriadei, fostul patron al ProTV este acuzat că a intenţionat să realizeze un atentat terorist asupra manifestanţilor în iunie 1990.

Procurorii militari scriu lucruri absolut halucinante în rechizitoriul orin care trimit în judecată 14 persoane în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Astfel, Adrian Sârbu, care la vremea respectivă era consilier al premierului Petre Roman, ar fi intenţionat să lanseze un atac terorist asupra manifestanţilor din Piaţa Universităţii, cu un autoturism capcană încărcat cu 20 de kilograme de trotil. Astfel, în rechizitoriu, citat de Digi24  se arată:

„Era evident faptul că demonstraţiile din Piaţă iritau puterea politică instituită în decembrie 1989 şi, în special, Partidul Frontul Salvării Naţionale, cu atât mai mult cu cât, în perioada respectivă, toate partidele se aflau în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale a căror dată fusese stabilită la 20 mai 1990. Inculpatul Adrian Sârbu, consilier al inculpatului Petre Roman a fost în stare să gândească atacuri teroriste asupra manifestanţilor din Piaţa Universităţii, solicitând ministrului Apărării să-i pună la dispoziţie 20 de kilograme de trotil pentru a-i arunca în aer pe protestatari.”

Procurorii îl mai învinuiesc pe Adrian Sârbu, cel care ulterior a devenit patronul ProTv, că a participat la organizarea atacului asupra populaţiei civile, facilitând transportul la Bucureşti al unor grupuri de muncitori de la Galaţi şi s-a ocupat, din ordinul lui Petre Roman, împreună cu Cazimir Ionescu şi cu Dumitru Nicolae, de cazarea şi hrănirea minerilor. Adrian Sârbu s-ar mai face vinovat de propagarea unor informaţii false, precum aceea că în Bucureşti ar fi vorba de o rebeliune legionară.

Citește mai mult: Evz.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Adrian Sârbu planificase un ATAC TERORIST asupra manifestanților, în anul 1990. Dezvăluiri din DOSARUL MINERIADEI…

  1. Laurentiu costi // 18 iunie 2017 at 15:41 // Răspunde

    Securistii de ieri, investitorii de azi si maine.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii