Noutăți

Acoperișul viitorului va fi format din… țigle fotovoltaice. În SUA, acoperișurile solare au devenit mai ieftine decât cele clasice!

Acoperișurile care produc electricitate nu mai sunt de domeniul filmelor SF, ci fac parte dintre minunile tehnologice aflate la îndemâna oamenilor de rând… din SUA. Țiglele solare pe care le produce compania Tesla sunt formate din straturi de sticlă ce acoperă un substrat fotovoltaic. Fiecare dintre aceste țigle este, totodată, și un mini-panou solar, fiind destinate să substituie țiglele sau plăcile de ardezie folosite în mod curent ca materiale (clasice) pentru acoperirea locuințelor. Pe lângă neobișnuita capacitate de a produce electricitate, aceste țigle de la Tesla mai pot fi lăudate pentru aspectul atrăgător.

Potrivit reprezentanților companiei, instalarea unui astfel de acoperiș, cu 20% mai ieftin decât unul clasic (pe piața americană), durează, în cazul unei locuințe obișnuite, între 5 și 7 zile. Operațiunile de montaj sunt realizate tot de către compania producătoare.

La achiziționarea unor materiale noi destinate acoperirii clădirilor de la un distribuitor serios, cumpărătorii primesc, desigur, și o garanție. Acest lucru este valabil și pentru țiglele fotovoltaice oferite de către Tesla. Numai că, în cazul acestora, producătorul oferă o garanție incredibilă, egală cu durata de viață a casei, după cum a declarat un reprezentant Tesla.

a

h

 

g

d

Noile țigle solare sunt deosebit de rezistente, la intemperii și uzura obișnuită. Oricum, ele rezistă mai bine decât majoritatea materialelor clasice, reprezentând o soluție și pentru acoperișurile caselor situate în zonele în care se manifestă, frecvent, fenomenele meteo extreme.

În condițiile în care acoperișurile fotovoltaice prezintă un preț considerabil mai redus și o rezistență (durabilitate) mai mare decât acoperișurile clasice, nu trebuie să fii profet ca să spui că în deceniile următoare majoritatea caselor noi vor fi acoperite cu… țigle fotovoltaice.

Acesta este, cu siguranță, acoperișul viitorului!

f

c

b

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii