Noutăți

Aceștia sunt oamenii cu cele mai sănătoase inimi din lume, conform studiilor medicale

Poporul Tsimane din Bolivia este comunitatea cu cele mai sănătoase inimi din lume, potrivit unui studiu publicat în sciencedaily.com. Tsimané sau Chimane este un popor indigen din Bolivia care locuiește în Rezervația Pilón Lajas. Potrivit estimărilor, populația numără 2.000-2.500 de persoane. Secretul acestor oameni? Ei bine, au o viață cu o dietă echilibrată, au parte de mâncare naturală, fac multă mișcare, stau departe de orașele poluate și nu știu ce e acela stres.

Dieta celor din tribul Tsimane este alcătuită, în mare parte, din carbohidraţi neprocesaţi și include orez, nuci, porumb, pătlagină şi fructe. Proteinele, cum ar fi carnea de porc mistreţ, capibara (unul dintre cei mai mari rozători) şi peşte, completează până 14% din dieta lor, iar consumul de grăsime este minim. Mai mult decât atât, o persoană obişnuită îşi petrece şase ore pe zi fiind activă fizic, făcând în jur de 16.000 până la 17.000 de paşi zilnic. În contrast, populaţiile din zonele industrializate sunt sedentare timp de cel puţin jumatate din orele lor de veghe.

„Acest studiu sugerează că ateroscleroza coronariană ar putea fi evitată dacă oamenii ar adopta unele elemente ale stilului de viaţă Tsimane, cum ar fi menţinerea la nivel scăzut a colesterolului LDL, tensiunii arteriale şi a glucozei,  lipsa fumatului şi activitatea fizică zilnică .Cei mai mulţi dintre aborigenii Tsimane sunt capabili să trăiască toată viaţa fără a dezvolta ateroscleroza coronariană. Acest lucru nu a fost descoperit în nici o cercetare anterioară. Deşi este dificil de realizat în lumea industrializată, putem totuşi adopta unele aspecte ale stilului lor de viaţă pentru a putea preveni o afecţiune despre care oricum credem că vom suferi în cele din urmă”, a declarat autorul principal Dr. Gregory S. Thomas.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/03/170317132004.htm

sursa: https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/tsimane-people-indigenous-bolivian-healthiest-arteries-world-study-south-america-lancet-a7635411.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii