Noutăți

Acesta este cel mai mare avion amfibiu din lume. Unde a fost concepută aeronava și de ce performanțe e capabilă?

Recent, cel mai mare avion amfibiu din lume a efectuat primul său zbor, după cum informează popularmechanics.com. Aparatul AG600 este produs în China și poate decola atât de pe o pistă normală, cât și de pe suprafata apei. Neobișnuitul avion amfibiu a fost dezvoltat într-un interval de șapte ani și va fi utilizat în misiunile de stingere a incendiilor de amploare, de salvare a victimelor naufragiilor și accidentelor navale, precum și în misiunile de supraveghere – mai ales în zona insulelor artificiale (militarizate) din Marea Chinei de Sud.

AG600, avion amfibiu

avion

În primul său zbor, avionul AG600 nu a luat deloc contact cu apa mării, decolând de pe o pistă normală. A fost un zbor de încercare, cu o durată de o oră. Aparatul de zbor poate avea o greutate maximă la decolare de 53,6 tone, având mărimea aproximativă a unei aeronave Boeing 737 sau a unui Airbus 320. Anvergura aripilor celui mai mare avion amfibiu din lume este de aproape 39 de metri. Aeronava este capabilă de o viteză maximă de 570 km/h și să se înalțe până la o altitudine de 10.000 metri.

În zona inferioară, avionul AG600 are o formă asemănătoare cu o ambarcațiune, fiind dotat cu tren de aterizare clasic, pentru a rula pe suprafața pistelor de pe aeroporturi. Remarcabil este că toate componentele avionului sunt 100% produse în China. Avionul poate transporta 50 de persoane, fiind util în operațiunile de salvare a victimelor accidentelor maritime, precum și în transferul unor echipe operative pe insulele care nu dispun de piste de aterizare.

avion, China

Pentru stingerea incendiilor de amploare, cum sunt cele din zonele împădurite, noua aeronavă chinezească are capacitatea de a transporta o mare cantitate de apă (12 tone, cantitate care poate fi trasă în rezervoare în numai 20 de secunde). Până acum, nicio aeronavă AG600 nu a fost înzestrată cu armament, dar pe viitor aceste aparate de zbor ar putea transporta torpile și alte arme anti-submarin.

Aeronava are o autonomie de peste 5000 de kilometri și posibilitatea de a zbura 12 ore, fără oprire. Poate ajunge cu ușurință de pe teritoriul chinezesc continental până în insulele din Marea Chinei de Sud, fără a avea nevoie de vreo realimentare.

avion chinezesc

Ag600

Surse: wikipedia.org, www.popularmechanics.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii