Noutăți

Acest parc fotovoltaic este proiectat să ofere imaginea unui urs panda gigantic, când e văzut de sus. Bănuiți cărei țări îi aparține?

S-ar putea zice că o fermă solară nu oferă decât o priveliște monotonă și anostă, fiind o colecție de panouri solare identice și nu foarte plăcute la vedere, când sunt într-un număr mare. Însă nu-i adevărat în toate cazurile! Dovada cea mai bună? Parcul fotovoltaic Panda din Datong (China). Așa cum o spune și numele său, acest parc solar din Datong este proiectat să aibă, atunci când este privit de sus, aspectul unui urs panda, cel mai cunoscut și îndrăgit simbol al Chinei.

Actualmente, într-o primă fază, parcul solar Panda furnizează, potrivit inhabitat.com, 50 de megawați (MW) de energie verde și a fost înființat în acord cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în scopul promovării energiilor regenerabile. Panda Power Plant este o unitate care are șanse mari de a se califica, cu mari șanse la primul loc, într-un top al celor mai frumoase și originale parcuri solare din lume. Îmbinând funcția de producție cu funcția de promovare a energiei verzi, ineditul parc solar va avea, în cele din urmă, o capacitate instalată totală de 100 MW.

b

Porțiunile de culoare închisă din alcătuirea imaginii ursului panda vor trebui să fie alcătuite din celule solare monocristaline, în vreme ce zonele de culoare gri sau albă trebuie să fie compuse, potrivit proiectului, din celule solare dispuse în strat subțire.

În prezent, China este cel mai mare producător de energie solară din lume iar stațiile solare de tip Panda fac parte dintr-un efort mai amplu de promovare a dezvoltării durabile printre tinerii chinezi. Parcurile solare Panda de 100 MW vor putea oferi o cantitate uriașă de energie verde, în următorii 25 de ani, conducând la economisirea a 1056 milioane de tone de cărbune și la reducerea emisiilor de carbon cu 2,74 milioane de tone.

În următoarea jumătate de deceniu se intenționează instalarea mai multor parcuri fotovoltaice de tip Panda iar unele parcuri solare de acest fel vor fi construite și-n afara teritoriului chinez. Fie vorba între noi (fiindcă guvernanții noștri vor face tot ce vor ei), decât să-i chemăm pe chinezi să instaleze încă două noi (și periculoase) reactoare nucleare – cu numerele 3 și 4 – la Cernavodă, mai bine (și mai puțin riscant) ar fi să le solicităm să ne construiască câteva parcuri solare de acest fel, răspândite prin însorita Dobroge!

e

c

Surse: inhabitat.com, www.cn.undp.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Acest parc fotovoltaic este proiectat să ofere imaginea unui urs panda gigantic, când e văzut de sus. Bănuiți cărei țări îi aparține?

  1. Bua ziua , Sunt iteresat ca pe o suprfata de 4,04 ha teren agricol extravilan situat la o distata de aproximtiv 200 m de reteaua de trasport curent electric sa mi se construiasca un parc fotovoltaic cu fonduri europee nerambursabile . As fi bucuros sa costruiti prin aplicara tehnologiei d-voastra , cu conditia sa detieti autorizatie de la statul Roman , in caz contrar nu mi se aproba fondurile europene nerambursabile Comunic doar in limba romana tf. 0785702321

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii