Noutăți

Aceasta este cea mai puternică monedă din lume. Un dinar kuweitian valorează în jur de 3,2 dolari americani

Kuweitul este unul dintre principalii exportatori de petrol din lume. Micuțul stat situat în Peninsula Arabă are rezerve de țiței de 104 miliarde de barili sau, altfel spus, circa 10% din rezervele globale se află în această regiune. Fiind o țară în care nu există impozite sau accize, industria petrolieră a Kuweitului reprezintă 75% din veniturile statului. Petrolul și petrochimia reprezintă 43% din PIB și 90% din veniturile intrate în țără prin exporturi. În 2011, exporturile estimate de petrol au fost de 94,47 miliarde USD, iar importurile au fost în jur de 22,41 miliarde de dolari americani. În urma recensământului din 2016, țara care și-a câșțigat independența față de Regatul Unit în 1961 are în total 4,6 milioane de locuitori.

În afară de rezerva uriașă de țitei, kuweitienii se mai pot mândri și cu cea mai puternică monedă din lume. Dinarul kuweitian valorează în jur de 3,2 dolari americani, asta în timp ce, ca un exemplu, un euro valorează doar 1,16 dolari. Dinarul kuweitian a fost introdus în 1961, în locul vechii monede numite „rupie”. Valoarea sa inițială a fost egală cu cea a unei lire sterline.După invadarea Kuweitului de către Irak în 1990, dinarul kuweitian a fost înlocuit cu cel irakian şi cantităţi imense de bancnote au fost distruse sau furate. După terminarea războiului și recăpătarea suveranității, Kuweitul și-a bătut din nou propria monedă folosindu-se de tehnologii moderne preluate din vest, care fac aproape imposibilă falsificarea celei mai puternice monede din lume.

Având o putere financiară uriașă, Autoritatea de Investiții din Kuweit (KIA) este cel mai mare fond suveran din lume. Din 1953, guvernul kuweitian a început să investească în Europa, Statele Unite ale Americii și Asia. Până în 2015, țara deținea bunuri în valoare de 592 miliarde de dolari în afara granițelor sale. În ultimii 10 ani, Kuweit a dublat investițiile în Marea Britanie, iar din 2014, a devenit cel mai mare investitor străin în piața monetară din China.

sursa: https://www.quora.com/Why-is-Kuwaiti-Dinar-the-highest-valued-currency-in-the-world-and-what-at-the-consequences-of-this-exchange-rate-vs-the-dollar-on-oil-prices

sursa: http://www.arabtimesonline.com/news/kuwaiti-dinar-valuable-currency-world/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Aceasta este cea mai puternică monedă din lume. Un dinar kuweitian valorează în jur de 3,2 dolari americani

  1. Dovada că banul este făcut pentru mentalități extraordinar de primitive.

  2. cetățeanul tulburat // 24 iunie 2018 at 9:08 // Răspunde

    Kuweit este un stat inventat… de americani.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii