Noutăți

A petrecut 6 ani pentru a surprinde aceste minunate fotografii cu Pescărușul Albastru (galerie foto)

Lan McFadyen, un fotograf pasionat de fauna sălbatică, susține că a avut nevoie de 6 ani și mii de încercări pentru a surprinde un plonjon perfect al Pescărușului Albastru în apele reci din Scoția. După socoteala sa, a avut nevoie de 4.200 de ore și 720.000 de fotografii pentru a realiza aceste minunate fotografii.

Făceam peste 600 de fotografii într-o singură sesiune, doar în ideea că una va surprinde aceste magnifice păsări în desele lor incursiuni în lumea acvatică în căutarea de hrană. Îmi amintesc cum bunicul meu mă ducea să văd cuiburile acestor păsări și îmi amintesc cât de mult îmi plăceau în copilărie. Așa că atunci când m-am apucat de fotografie mi-am propus să le fotografiez cât de mult pot pentru ca și lumea să le vadă, cum le văd eu”, a declarat McFadyen pentru cotidianul The Herald Scoţia.

arus8 pescarus7 pescarus3 pescarus2 pescarus1

Pescărușul albastru este o pasăre care trăiește pe malul apelor curgătoare repezi sau a celor stătătoare cu apa clară unde trăiesc pești. Hrana principală sunt peștii mici, insectele acvatice, larvele acestora dar și crustaceii mici și mormolocii. În ultimul timp, efectivul de păsări s-a refăcut după o perioadă în care această pasăre era o specie periclitată.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa:boredpanda.com

sursa: ro.wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii