Noutăți

A fost descoperită cea mai apropiată planetă de noi despre care se crede că ar putea susține viața

Căutarea unui al doilea “Pământ”, pe care să îl putem coloniza în viitor are un nou candidat. Astronomii australieni au descoperit recent planeta – Wolf 1061c capabilă, potrivit acestora, să susțină formele de viață, fiind într-o zonă în care, teoretic, se poate găsi apă în formă lichidă. Wolf 1061c este de patru ori mai mare decât planeta noastră și se află la 14 ani lumină depărtare de noi.

“Este o descoperire deosebit de interesantă, deoarece Wolf 1061c este posibil să aibă o suprafață solidă unde să găsim apă și o atmosferă prielnică. Este fascinant să privim spațiul și să ne gândim că o stea, un vecin de-al nostru, poate fi o planetă locuibilă, a declarat autorul studiului Dr. Duncan Wright de la Universitatea din New South Wales, pentru Daily Mail.

Planeta Wolf 1061c, orbitează în jurul unei stele pitice roșii, numită Wolf 1061, mult mai rece decât Soarele nostru. O stea pitică roșie are o temperatură la suprafață mai mică de 4000 K și o masă ce echivalează cu jumătate din masa Soarelui.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii