Noutăți

A fost creată înghețata cu brand… SATANIC. Are mare succes în SUA și Canada. Galerie foto

Marketingul din jurul brandului Sweet Jesus are la bază simbolismul satanic combinat cu imagini ale copiilor în situații ciudate și discutabile. Sweet Jesus (în traducere: Dulce Iisus) este un lanț de vânzare a înghețatei, popular până la ridicol, care este pe piață de câțiva ani și care se extinde cu rapiditate în Canada și Statele Unite. Apreciată ca „cea mai supraevaluată înghețată din Toronto” de către Globe and Mail., totuși Sweet Jesus atrage zilnic mulțimi uriașe. Lanțul se bucură de o grămadă de acoperire media și deoarece magazinele sale sunt personalizate pentru a fi „Instagrammable”, Sweet Jesus apare peste tot în social-media.

Lanțul nu face doar să servească înghețată clienților: experiența implică o imagistică intensă și referințe biblice. Această particularitate a determinat chiar apariția unui articol lung pe Medium, care analizează „simbolismul creștin” al magazinului. În timp ce articolul este profund și se folosește tot felul de referințe, acestuia îi lipsește complet un singur punct: simbolismul nu este creștin, este satanic. Deoarece simbolismul satanic se bazează pe inversarea și coruperea simbolurilor creștine și a referințelor biblice.

Logo-ul constă în cuvintele ”Sweet Jesus” combinate cu două simboluri satanice: crucea inversată și fulgerul. Aceste două simboluri sunt o parte importantă în imagistica bisericii lui Satana.

Pentru cei care spun: ”Crucea inversată nu este satanică, este de fapt Crucea Sfântului Petru. Am citit asta pe Wikipedia”. Nu. În acest context este satanic. Liturghiile negre satanice se referă la inversarea simbolurilor creștine pentru a reprezenta o filosofie diametral inversată.

Simbolul fulgerului este, de asemenea, predominant în satanism. Cel mai probabil provine din pasajul Bibliei în care Iisus a spus: ”L-am văzut pe Satana căzând ca un fulger din cer”. Dincolo de aceste simboluri, mesajele din reclamele publicitare de mai jos spun totul despre modul în care sunt batjocorite simbolurile creștine:

Sursa: Ortodox.info

sweet 1
Traducere: ”Lasa-l pe Sweet (fulger) (cruce inversata) Jesus în gura ta”

sweet 2

Traducere: ”Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate” este începutul unui verset popular din Biblie. Este urmat de textul ”dar nu poți s-o lingi, deci cui îi pasă”. Bățul batonului de înghețată este ținut într-o manieră falică. Pe cupă sunt simboluri satanice.

În același timp, campania de promovare folosește în mod obișnuit imagini cu copii în ipostaze cel puțin ciudate:

sweet 3

inghetata 1

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii