Noutăți

A fost creat aparatul care transformă apa în vin…

Un START UP american a creat un aparat destul de ingenios și inedit, capabil de a transforma apa în vin. Denumit Aparatul Miraculos, principiul de funcționare al dispozitivului creat de somelierul Kevin Boyer este destul de simplu. Ca și în cazul supelor instant, și în cazul acestui produs va trebui să vă achiziționați recipientul special, în care să adăugați apă și diferite pliculețe cu concentrat de struguri – tipul de vin dorit. Procesul de fermentație durează aproximativ 3 zile, iar monitorizarea sa se va putea face direct pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicații gratuite. Kevin Boyer, președintele companiei Customvine, este un somelier care a fondat, de asemenea, fabrica de vinuri din Boyanci Napa Valley.

vin

“La fel ca un miracol biblic, apa se transformă literalmente în vin, doar prin adăugarea a câteva ingrediente într-un timp extrem de scurt și la niște costuri foarte reduse”, a declarat Boyer.

Dezvoltatorii nu au dorit să dezvăluie mecanismul din spatele aparatului, spunând doar că pentru procesul de fermentaţie aparatul foloseşte senzori electrici, tranzistori, încălzitori şi pompe, pentru a oferi un mediu controlat atât pentru primul cât şi pentru al doilea proces de fermentaţie. Un refractometru digital măsoară conţinutul de zahăr al lichidului în timpul procesului de fermentaţie, iar un difuzor de aer trece aerul filtrat printr-un canal ‘micro-oxigenat’. Un tranzistor ultrasonic de sub cameră poate accelera aroma şi dezvoltarea vinului.

aparat2

nă în prezent, a fost realizat doar un prototip însă, în cazul în care produsul va obține suficiente fonduri, este de așteptat să se înceapă producerea sa în regim comercial. Pachetul va conține aparatul, concentrat de struguri, drojdie și alte pliculețe de ingrediente, și va costa 499 de dolari.

sursa: odditycentral.com

sursa: news.com.au

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on A fost creat aparatul care transformă apa în vin…

  1. cristian c. n. // 6 iunie 2016 at 17:12 // Răspunde

    N-am nimic impotriva progresului,dar cred ca este un domeniu prost ales ca zona de manifestare a acestuia.Probabil inventia asta se adreseaza betivilor sau impingatorilor de cariucioare din supermarket.Fratilor! Vinul inseamna poezie,el contine o poveste;inseamna munca gospodarului.Pe langa sapat,taiat, cules,zdrobit sau spalat butoaie si damigene mai intervine si munca tuturor zeilor, fara de care vinul va avea valoare de posirca.Pai ce vremuri frumoase am prins, cand ne adunam vreo patru generatii in magazia de bucate a tatei stand cu kuru pe bidoanele cu muraturi si varza,cu mamaliga ramasa de la cina trecuta si cu slana si carnatii afumati deasupra capului agatati in grinda.Si cand incepea unchiu’ Sile,fratele lui taicamiu cu povestile lui de pe front,de la cotul Donului(el a avut norocul sa fie luat in armata in ’39,a inceput razboiul si s-a intors acasa in ’45),cu supararea tatalui ca in anul ala Jijileanca a iesit prea acrisoara.(jijileanca este un soi de vita stravechi,originar din Jijila jud.Tulcea;adusa in satul meu natal de bunicul din partea mamei care era din Fagarasu Nou tot Tl.Azi tulcenii vor sa faca soiul un brand.)Si povestile fratelui meu mai mare care tocmai terminase armata la care se mai adaugau si ale mele care eram liceean.Si uite asa am aflat din povesti cum aratau strbunicii,cam ce faceau ei,fiindca fotografii de la dansii n-am.Cum poate arata o asemenea adunare peste 100 de ani?Vor bea un vin de la o chestie pe care o bagi in priza,in care se va pune apa si continutul unor pliculete,si unde se va vorbi despre un stramos conceput intro eprubeta,dintrun spermatozoid de la o banca de sperma compilat cu un ovul de la o tanti fara identitate.Brrr!

  2. :))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii