Noutăți

A apărut maimuţa pe care cercetătorii o credeau dispărută

Doi primatologi care îşi desfăsurau activitatea în junglele din Congo, Africa Centrală, au reuşit să fotografieze în premieră o maimuţă din specia colobusului roşu al lui Bouvier. Această specie nu a mai fost observată în sălbăticie de mai mult de un secol, lumea ştiinţifică considerând prin urmare că această specie este extinctă.

Maimuţa colobus roşu al lui Bouvier ( Pliocolobus bouvieri)  a fost descrisă în premieră în anul 1887 de către primatologul Alphonse Tremeau de Rochebrune, în lucrarea acestuia intitulată Faune de Senegambie. Timp de mulţi ani a fost considerată o subspecie a maimuţei colobus a lui Pennant, dar în anul 2007 în urma unor analize  gentice detaliate, primatologul Colin Groves a redefinit-o drept o specie distinctă.

În prezent, maimuţa crezută dispărută trăieşte în unele păduri mlîştinoase din apropierea fluviului Congo, între gurile de vărsare ale afluenţilor Alima şi Oubangui. Conform cercetătorilor Lien Deveese şi Gael Elie Gnondo Gobolo, cei care au făcut redescoperirea, aceste maimuţe nu au văyut niciodată oameni, prin urmare nu se tem de ei şi nu fug să se adăpostească, fapt care le face extrem de vulnerabile din cauza vânătorilor amatori de aşanumit-a carne de tip bushmeat (carne de vânat)

Sursa: BBC News


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii