Noutăți

90 de zile fără viză în SUA!

“Senatorii Kirk și Mikulski aduc România mai aproape de a intra în Programul Visa Waiver ” relatează ziarul “Tribuna Româneasca” din SUA.

DAPVideoSmall
Luna acesta, senatorul federal Mark Kirk (Republican, reprezentant al statului Illinois) a co-sponsorizat alături de Senatoarea Barbara A. Mikulski (Democrată, reprezentantă a statului Maryland) o inițiativă legislativă introdusă în Senatul Statelor Unite ale Americii menită să adauge Polonia, Croația, Bulgaria, și România, pe lista țărilor participante în programul Visa Waiver al SUA.

Propunerea legislativă cu numarul US SB 1507 (U.S. Senate Bill) este un proiect de lege de modificare a secțiunii 217 din Actul de Imigrare și Naționalitate al SUA ce modifică programul de scutire de vize, precum și pentru alte scopuri. Această propunere legislativă a fost introdusă în Senatul SUA pe 4 Iunie a.c., urmând ca aceasta să fie analizată de către Comisia Juridică a Senatului.

Senatorul Kirk a invitat presa și lideri ai Comunitații est europene din Chicago, în cadrul unei conferințe de presă, pentru a discuta despre țările est europene care ar urma să fie incluse în programul Visa Waiver. Comunitatea poloneză a fost gazda acestui eveniment ce a avut loc la Centrul Cultural Copernicus din Chicago.

index
În cadrul întâlnirii cu presa din dupa amiaza zilei de luni 8 Iunie a.c., Senatorul american Mark Kirk a apelat la comunitățile din Europa de Est stabilite în Chicago pentru sprijinul acestora în scopul trecerii unei legislații bipartizane care ar permite celor patru țări din Europa de Est să participe în Programul Visa Waiver (VWP).

Săptămâna trecută, senatorul Kirk, împreună cu senatoarea Barbara Mikulski au introdus Senatului propunerea legislativa US SB 1507, care permite cetățenilor din țările participante o ședere de până la 90 de zile și călătorie fără viză în Statele Unite. În prezent, 38 de țări, inclusiv 30 de țări europene, fac parte din VWP, dar cerințele actuale exclud țări precum Polonia, Croația, Bulgaria și România.

images„Aceasta extindere a Programului Visa Waiver va face mai ușoară călătoria în Statele Unite pentru mai mulți aliați ai noștri din Europa de Est. Vreau să știu că cetățenii Poloniei, Croației, Bulgariei și României pot să își viziteze familiile, rudele și prietenii în Statele Unite fără interferența Departamentului de Stat și Ambasadelor SUA, prin programul de scutire a vizelor”, a spus senatorul Kirk. „Vă încurajez pe fiecare să transmiteți acest mesaj comunităților dumnevoastră și congresmenului Quigley mulțumindu-i pentru sprijinul acordat în Camera Reprezentanților.”

sursa: Tribuna Romaneasca – Chicago, visa waver program

foto: Alex Duță


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on 90 de zile fără viză în SUA!

  1. La ce sa mergem noi acolo cand sunt ei deja aici ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii