Noutăți

4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua

StirileProTv: Într-o ţară ca România, care se confruntă cu o uriaşă criză a forţei de muncă, peste 4 milioane de oameni apţi să lucreze preferă să stea cu mâinile în sân şi să aştepte ajutorul social. Acest lucru este tot mai vizibil, mai ales că acum este perioada culesului. Fermierii se plâng că nimeni nu mai vrea să îşi murdărească mâinile şi să stea o zi întreagă în solar ori pe câmp, deşi ziua de lucru este plătită cu 100 de lei.

La Vidra, în apropiere de Bucureşti, există o fabrică în care se prelucrează cartofi, pe care proprietarul îi vinde pre-prăjiți în câteva lanţuri de restaurante. Comenzi sunt, numai să aibă şi cine să le onoreze.

Angajator: “Din păcate, nu avem nici 25% din cât am avea nevoie. Lucrăm cu 2 oameni şi am avea un necesar de 8 minim. Pentru că nu avem, eu cu soţia suntem şi contabili, şi mecanici, şi lucrători cu ziua, ingineri şi tot. Vin şi pleacă. În momentul în care ajunge aici are câteva cuvinte: vreau, îmi trebuie, am nevoie, dă-mi.” Omul le promite cazare, o masă caldă şi două mii de lei lunar în mână, dar tot nu are succes. (Citește mai mult: StirileProTv)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on 4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua

  1. Trotuș Gheorghe // 29 septembrie 2018 at 11:17 // Răspunde

    O Tâmpenie!Asistați Sociali,șanț max.250.000.Restul sant, Pensionari,copii,Mame in postnatal sau prenatal.De când aceste categorii,șanț Asistați Sociali?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii