Noutăți

23 mai 1967, ziua în care americanii au fost pe punctul de a declanșa un război nuclear. De la ce a pornit incidentul…

În luna mai a anului 1967, în plin război rece, toate cele trei sisteme de radar al armatei Statelor Unite, proiectate pentru a spiona inamicul de la răsărit s-au defectat simultan. Crezând că este vorba despre un bruiaj al Uniunii Sovietice, Air Force a tratat incidentul ca pe un act de război, primind autorizația din partea statului major de la Washington de a riposta.

Crezând că rușii le-au bruiat sistemele radar pentru a începe un război nuclear, americanii au dorit să facă acest lucru primii și se pregăteau de lansarea primei rachete, când un grup de cercetători din cadrul armatei a fost în măsură să demonstreze că perturbațiile echipamentelor electronice sunt cauzate de o furtună solară puternică și nu de inamic.

După aproape 50 de ani de la incident, este publicat un prim raport despre acest eveniment care putea fi catastrofal pentru omenire. Documentul apare în revista Space Weather. Deși erupția solară din 1967 a fost catalogată drept una dintre cele mai puternice din istoria Pământului, aceasta nu a stârnit interesul astronomilor și meteorologilor din acea vreme.

america1

Colonelul în rezervă Arnold L. Snyder,  fost meteorolog în cadrul NORAD, își amintește că în data de 23 mai, ziua în care cele trei radare americane au căzut,  a fost primul care a raportat  faptul că „jumătate din Soare a explodat”. Deși exprimarea sa a fost una copilărească și neștiințifică, fiind vorba doar de o erupție, colonelul susține că a fost atât de fericit și ușurat în acea zi, descoperirea sa împiedicând armata să recurgă la un gest necugetat și regretabil pentru toată planeta.

În raportul dat acum publicității se mai arată că furtuna geomagnetică a durat în jur de 40 de ore timp în care comunicațiile radio din întreaga Americă de nord au căzut, furtuna creând inclusiv posibilitatea observării fenomenului de Auroră Boreală și din sudul statului New Mexico. După acest eveniment armata a înțeles importanta monitorizării nu doar a vremii ci și a fenomenelor din sistemul solar care le-ar putea influența funcționarea echipamentelor, motiv pentru care au alcătuit un departament special care să se ocupe de atunci de acest lucru.

sursa: sciencealert.com

sursa: phys.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on 23 mai 1967, ziua în care americanii au fost pe punctul de a declanșa un război nuclear. De la ce a pornit incidentul…

 1. Daca nici in ziua de azi nu ati realizat ca declasarea PRECALCULATA a unei bombe atomice sub nici o forma mobile nu poate avea loc,cum nici un razboi nuclear,ca nu mai mult de doua explozi pot fi detonate si numai in anumite puncte ale pamintului pe unde soarele trece numai de doua ori ca fara soare si calculul triunghiular al pozitiei soare+locul exploziei+centrul pamintului.Fara acest calcul de dinainte facut nu poate avea loc nici o explozie nucleara.Deci mai studiati si veti afla,singurele explozii nucleare au avut loc decit dupa ce sa calculate exact de dinainte.De aceea a fost chemat de catre francezi si alti un matematician NEO ZELANDEZ. Ce semai prezinta voua “sheeeepoooo”pe la TV de pe la americani nu sint decit explozii declansate cu ajutorul unor mari cantitati de TNT SI MAGNEZIUM. Orice fraier si-ar pune intrebarea de ce au asa zisele victim “RADIATE” de la Hirosima si Nagasaki cite peste 80-90 de ani. Si de ce la Cernobil sa demonstrate ca natura si animalele nu au suferit dupa explozie ci din contra.Saraci de voi habar nu aveti pe minii ati ajuns. NU A-SI FI SCRIS NIMIC DAR CHIAR EXAGERATI.

  • Am citit postarea Dar nu o înțeles cum adică precalculate? Care sunt criteriile dezvoltați dacă aveți cunoștințe, dacă e doar o teorie personala nu o mai spuneți va faceți de ras

   • OK.Este tirziu si trebuie sa ma scol devreme.
    Deci mai bine cautati si auziti cu urechile dumneavoastra.

    Materiale in legatura cu: “Nuclear Hoax”
    “Galen Winson The Grand Nuclear Hoax”
    Si informatii din conferintele tinute de cel care a facut calculele pentru unele TESTE facute de Francezi in ANI ’60
    “Bruce Cathie lecture pt.1” si de aici veti avea multe porti deschise pentru a verifica mai in aprofunzime si a spune si celor din jurul dumneavoastra despre marea pacaleala cu care va tin bolnavi astia mintali de atit amar de ani. Succes.NU VA PIERDETI RABDAREA SI O SA VEDETI SI INTELEGE TOTUL.

   • Iar in privinta faptului ca ma-si putea face de ris,am deja cteva mii de ore de studii si analize.Ma gindeam ca poate daca ati reusi si dumneavoastra sa incercati sa nu va mai faceti de ris ca pina la aceasta data nu stiti pe ce lume traiti.FARA SUPARARE DAR ASTA ESTE ADEVARUL.Eu le-am gasit in jurul anilor ’80-’90 determinat de intrebarile logice pe care le puneam in aceea perioada.Daca imi pierdeam timpul pe la scolile SI BISERICILE sistemului nu mai descopeream cu este sa fi “ILUMINAT”

 2. Totusi am sa revin sa va explic cind o sa am zi libera.DAR NU VA DATI BATUTI MATERIALELE POT FI INTELESE SI DACA LE URMARITI CU ATENTIE SI CAM TOATE MURA-N GURA ASA CA …….ROMANII(UNII) AU REPUTATIA DE OAMENI INTELIGENTI IN SPECIAL GENERATIILE MAI TINERE.EU VA-M DESCHIS USA DUMNEAVOASTRA TRBUIE SA INTRATI SI SA CERCETATI.SINT SI ALTE METODE DE SPALARE A CREIERULUI SI INSTAURARE A FRICI FOLOSITE DE SISTEM SA VA TINA SUB CONTROL.
  VRAJEALA CU SIDA, CU CANCERUL,CU CONTRAILS(CHEMTRAILS),PERICOLUL LIMBI ENGLEZE SI ALTELE.CAUTA SI VEI GASI.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii