Noutăți

S-a găsit explicația misterului Triunghiului Bermudelor!

Zona cuprinsă între Insulele Bermude, Porto Rico și Fort Lauderdale, Florida, în Oceanul Atlantic, este cunoscută drept Triunghiul Bermudelor sau Triunghiul Diavolului. Este știut faptul că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene inexplicabile: dispariții de vase maritime și aparate de zbor, activități în care legile fizicii sunt date peste cap…

The_.Bermuda.Triangle-life-and-lesson
Potrivit ziarului Huffington Post, un studiu publicat recent de presa rusească susține că cercetătorii de la Moscova au dezlegat marele mister al acestui triunghi. Ei compară fenomenele ce se întâmplă în oceanul Atlantic cu cele care ar fi provocate de același fenomen geofizic care se află la originea craterelor gigantice care apar în Siberia pe perioada verii.

209749crater în Siberia – foto: bermudatrianglenews.com

“Triunghiul Bermudelor (fenomenul în sine) este un efect al reacțiilor hidraților de gaze naturale. Hidrații de gaze încep să se descompună activ, gheața metanică trecând în formă gazoasă. Această reacție se produce rapid, ca o avalanșă sau ca o reacție nucleară, eliberând volume uriașe de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge să pară că fierbe, iar vapoarele se scufundă pentru că-și pierd flotabilitatea. Același fenomen duce și la suprasaturarea anumitor porțiuni atmosferice cu metan, ceea ce produce puternice turbulențe atmosferice și prăbușirea aparatelor de zbor”, specifică omul de știință rus Igor Ielțov într-un interviu acordat ziarului The Siberian Times.

209750crater în Siberia

Din echipa lui Igor Ielțov face parte și cercetătorul Vladimir Potapov care a afirmat că “principalul element al teoriei noastre pentru explicarea craterului din Iamal este eliberarea gazelor din astfel de hidrați. Am descoperit că astfel de hidrați de gaze există atât în stratul de profunzime, care în cazul peninsulei (Iamal) se află la câteva sute de metri adâncime, cât și în straturile superficiale ale solului”. În timpul verii, hidrații se topesc iar gazele răbufnesc ca o explozie din subsol, precum dopul unei sticle de șampanie, formând cratere.

209790foto: bermudatrianglenews.com

Teoreticieni ai unor grupări conspiraționale au pretins că găurile craterelor din Siberia au fost cauzate de meteoriți, rachete sau ființe extraterestre. Dar experții au precizat și susținut că au fost cel mai probabil cauzate de explozii de hidrați de gaz care ar putea fi de asemenea motivul pentru care navele și avioanele dispar în Triunghiul Bermudelor.

Bermuda-Triangle-Siberian-craters-05
Nota noastră:
Dacă aceasta este explicația adevărată, rămâne de văzut. Până una alta, resturile majoritatății navelor sau avioanelor dispărute în această zonă nu au fost găsite niciodată!

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: bermudatrianglenews.com, Huffington Post, darkmattersalot.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on S-a găsit explicația misterului Triunghiului Bermudelor!

  1. interesant.mai ramine de explicat de ce busolele se misca haotic in toate directiile in triunghiul bermudelor si unde sunt acele faimoase gropi si resturile avioanelor si navelor disparute,pentru ca fundalurile marine au fost cercetate metru cu metru…

    • Te oftici ca descoperirea asta nu a fost facuta de americani pe care ii pupi in fund mereu si a fost facuta de rusi. De unde stii ca busolele se dau peste cap? De unde stii ca resturile dispar? Ai fost acolo cumva? Alea sunt doar nistr povesti ca sa para mai interesant totul. Daca e cum se spune, ca toti cei de la bord mor, de unde stiu altii ca busolele se dau peste cap.

  2. Dar prosti ne mai cred!

  3. Pierderea flotabilității datorită bulelor de gaz ieșite din adâncuri a fost demonstrată științific în laborator . Asta nu înseamnă că problema Triunghiului Bermudelor este reală .

  4. Totul este inzibilitate acolo – s-au capturat multe de-a lungul anilor de catre extraterestri ei vor sa vada daca am mai avansat in aparatura , este mult de zis

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii