Noutăți

125 de ani de la nașterea scriitoarei Agatha Cristie – peste două miliarde de cărți vândute…

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru viața mea bună și pentru toată dragostea pe care am primit-o.” Agatha Christie, Autobiografie.
Sute de oameni vor vizita anul acesta locul de naștere al Doamnei Agatha Christie de la Torquay, din sud-vestul Angliei, pentru a se alăture festivităților dedicate aniversarii a 125 de la nașterea sciitoarei. Orașul găzduiește un program special în perioada 11 – 20 septembrie 2015.

AC_Festival_Logo_Red-01_470x470
La galeria Bankside Gallery din Londra a fost organizată până ieri, 12 septembrie, o expoziție inedită, cu fotografii ale scriitoare, imagini rare, unele expuse pentru prima dată. Fotografiile vor fi mutate în perioada 13 septembrie – 18 octombrie 2015 la Torre Abbey. Fiecare imagine este însoțită de un citat din cuvintele Aghatei Christie, extrase din lucrări publicate și corespondența personală nepublicată, gânduri și sentimente din copilărie, din timpul căsătoriei și din aventurile sale internaționale.

Agatha_Christie_for_website
Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, născută Miller, la 15 septembrie 1890 (decedată la 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.
Christie_in_corn_field_2Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alții, ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puțin 56), fiind depășită doar de operele colective ale corporației Walt Disney Productions.
Până în 2006, cărțile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume. Agatha Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi.

Agatha_Christie_Writing_Exhibition
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: agathachristie.com, wikipedia

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii