Noutăți

10 animale neobișnuite. V-ați imaginat că există așa ceva?

Am putea crede că în era tehnologiei, a sateliţilor, a camerelor de filmat natura nu ne-ar mai putea surprinde cu nimic. Şi totuşi… aveţi mai jos doar zece exemple de animale ce trăiesc în prezent pe Pământ şi despre care specialiştii, dar mai ales publicul larg, au foarte puţine informaţii.

Peştele Mergator Mexican

axolotl-mexican-walking-fish-101

Adorabilul Peşte Mergator Mexican este ameninţat cu dispariţia din cauza poluării şi distrugerii habitatului natural. În afară de aspectul drăgut, peştele mai are şi capacitatea  de a-şi regenera anumite parţi din corp.

Tatuul pitic

strange-animals-you-didnt-know-10-2

Este un animăluţ nocturn solitar, petrece cel mai mult timp sub pământ, de preferat în apropierea muşuroaielor de furnici pentru a beneficia continuu de surse de hrană. Pe lângă furnici şi larve, dieta lui mai conţine şi viermi, şerpi, rădăcini şi plante. Lungimea sa este cuprinsa între 9-12 cm. În schimb, sunt foarte puţine informaţii despre numărul de exemplare al speciei. Nimeni nu poate spune dacă acesta este pe cale de disparţie sau nu.

Dumbo Octopus

strange-animals-you-didnt-know-7-2

Aceste creaturi trăiesc la adâncimi de 3000-4000 metri. Au fost găsite exemplare în apele din Noua Zeelanda sau Philippine.

Pyura Chilensis

Pyura Chilensis este o creatură bizară care traieşte pe coasta pacifică a Americii de Sud. Animalul este complet imobil, ca o piatră, şi se hraneşte prin absorbţia apei din care filtrează microorganismele. La naştere animalul este mascul, pentru ca la maturitate să devina hermafrodit.

Furnica Panda

strange-animals-you-didnt-know-2-11

A fost descoperită în Chile, iar inţepătura ei este foarte dureroasă.

Peştele liliac cu buze rosii

strange-animals-you-didnt-know-2-2

A fost găsit în apele din jurul Insulelor Galapagos. Trăieşte pe fundul Oceanului Pacific şi se foloseşte de aripioarele de pe piept pentru a se deplasa.

Prinzătorul de insecte

Trăieşte în pădurile din Bazinul Amazonului, având o înâlţime maximă de 10 cm.

Dragonul albastru

strange-animals-you-didnt-know-2-16-1

Nu este o creatură legendară sau de pe altă planeta, ci un simplu melc de mare care atrage atenţia prin culoarea sa neobişnuită.

Okapi

Animalul trăieşte în Congo şi arată ca un hibrid între un cal şi o zebră, însă, în mod surprinzător, este înrudit cu girafele.

Cârtiţa cu nasul-stea

Denumirea vine de la faptul că are un nas mic, în forma stealară. El trăieşte în zonele joase şi umede din nordul Canadei.

sursa:boringduckling.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on 10 animale neobișnuite. V-ați imaginat că există așa ceva?

  1. Nicolette Orghidan // 21 mai 2015 at 13:33 // Răspunde

    O, Doamne, minunate animale! Imagini pe care, cine știe, poate că imaginația fiecăruia dintre noi ar fi încercat să le…creioneze!

  2. Carează Daniel // 21 mai 2015 at 15:12 // Răspunde

    Foarte bune articole:inveti ceva din ele. Insă păcat ca nişte articole gen ,, cum iţi miros flatulenţele(băşinile) in funcţie de zodie ” , au cu mult mai multe accesări. Insă asta trebuie sa fie o multumire pentru dumneavoastra,domnule Roxin, deoarece 10 vizionari pe un articol ca acesta, sunt mai valoroase decat 100 de vizionari pe un blog de mondenităţi, deoarece stiti ca cele 10 persoane sunt cu un nivel intelectual ridicat. Fiţi mândru de ce faceti ! Multumim! P.S. : amintiţi-ne pe FB cand aveti emisiune pe Nasul, sa ne mai amintiti

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii